torstai 10. helmikuuta 2011

Toimiala: Ravintola

Yritys: Ravintola Astro

Liikeidea: Ravintola, jossa ravintola tarjoaa asiakkailleen omassa keittiössään valmistettuja ruoka-annoksia keskiolutoikeuksilla. Ravintolassa on sisätilat ja kesäisin käytössä myös ulkoterassi.
Kohderyhmä: Kaikki

Jokainen asiakas palvellaan yksilönä ja jokaisen asiakkaan tarpeet pyritään ottamaan huomioon tapauskohtaisesti.

Henkilöstön koko: Minä, itse yrittäjänä  hoidan konttoriasiat: Paperityöt, laskut jne. Yrityksessä on kaksi tarjoilijaa, jotka hoitavat kassatyön, tilaukset ja tarjoilun. Meillä on myös kaksi ammattitaitoista kokkia, jotka toteuttavat asiakkaiden tilaukset. Kiireisinä aikoina palkkaamme apulaisen/apulaisia tarvittaessa.

Liikevaihto vuodessa n. 650 000 euroa.

                                           Logo    (valokyltti)

                                         Sisustuksen värikartta

Yrityksen tuotteet:

Tarjolla on liha-, kala- ja kasvisruokia.

 Lapsille on oma lista.

Tarjotaan hirveä, nieriää, vuohenjuustoa, runsaasti juureksia, kasviksia ja yrttejä.

Ruokalista:

ALKURUOAT

Katkarapu-fetasalaatti  (L,G,M)       
- Ruukkusalaatti, tomaatti, fetajuustoa, katkarapuja, paprikaa, sokeriherneitä, oliivia, leipä                
- 6,00€


Vuohenjuustopiirakka (L)
- Lisänä juureksia, maa-artisokkakastiketta
ja timjamihunajaa.                                
6,40€


Metsäsienisalaattia ja perunarieskaa (L)
- Lisänä suolakurkkua ja timjamihunajaa.
8.00€

  

    
Kanasalaatti  (L,M,pyyd.G)                               
- Broilerin rintafileetä, salaattijuustokuutioita, jäävuorisalaattia,
ananasta, punasipuli, paprika, tomaatti, herkkusieniä
- Talon näkkileipää. (sis. valkosip.)
18,00€

Kahden kalan leipä (L)
- Lohi-kylmäsavuhaukimurekepihvi, salaattia, punasipulia,
fenkolia, Martan tartar-kastiketta, lohkoperunoita ja suolakurkkuja.
17,00€

PÄÄRUOKA

Hirvipaisti  (L,G,M)                             
- Lämmintä hirvenpaistia, salaattia, marinoitua omenaa,
punasipulihilloketta
10,00€


Nieriää  (L)                            
- Uunissa kypsytettyä nieriäfileetä,
tatti-speltti-ohraa ja  sitruuna
16,00€



Karitsanpotka (L,G,M,sis.valkosip.)
- Lisänä täyteläistä punaviinikastiketta,
sipulia, herkkusieniä ja juureksia.
18,20€


Pippuripihvi   (L,G, pyyd. ilman valkosipulia)                           
- Härän sisäfilettä, jaloviina-pippurikastiketta,
valkosipulia, juureksia ja vakosipulilla maustettua pekoni-perunapyrettä.
19,00€

Ahvenfileet
- Purjo-kantarellikastike, katkarapuja, tilliperunat
23,90€


                                 
Perunavaihtoehdot:
 - Ranskalaiset
 - Perunamuussi
 - Keitetyt perunat
 - Uuniperunat
 - Valkosipuliperunat
 - Riisi
                                                                             


JÄLKIRUOAT

Vuohenjuustokakku (L)
- Lisänä marjoja
 4,30€


Suklaamarkiisia (L,G)
- Lisänä mustaherukkakastiketta.
6,30€


Jäätelöä (G)                           
- Vanilja- ja tai suklaajöötelöä
- Suklaakastiketta
4,50€

                        
LASTEN RUOKA -  ANNOKSIA

Isoäidin lihapullat VL
- Lihapullat, perunamuusi, porkkanatikut, ketsuppi            
7,00€


 Lehtipihvi ja ranskalaiset (VL, G)
- Naudan ulkofileetä, ranskalaiset, maustevoi ja ketsuppi.
7,00€


Nauravat nakit ja ranskalaiset
- Ketsuppi                   
5,00€


Viidakkobroileria (VL,G)
- Ranskalaiset, maustevoi, ketsuppi ja tomaatti
7,00€

Lapsen laivamatka (VL,G)
- Lohta, perunamuusi, anans, ketsuppi
7,00€
                             

L = laktoositon
VL = vähälaktoosinen
G = gluteeniton
M = maidoton
 pyyd. = pyydettäessä
                                             
             
JUOMALISTA

Limpparit 0,35l                               
(Coca-cola, Fanta, Sprite)
2,10€

                      
 Kivennäisvesi Bon Aqua 0,35l    
-   Bonaqua on suomalainen kivennäisvesi, joka erottuu edukseen. Se on raikkaasti matalahiilihappoinen vesi, jonka suosituimmat maut ovat meille tuttuja Suomen luonnosta ja kotipuutarhoista. Bonaqua sopii nautittavaksi sellaisenaan janoon tai ruuan kanssa.
2,10€

Maito     
- Saatavana vähärasvaisena ja rasvattomana
0,90€/pieni lasi  1,60€/iso lasi  
     

Appelsiinimehu
- Itse puristettua tuoretta appelsiinimehua
1,40€/pieni lasi 1,80€/iso lasi


Kahvi                                            
1,00€   

         
Espresso    
2,30€



Cappuccino    
2,70€


Caffé Latte                                    
2,70€


Jäävesi                                          
0,50€/kannu



VALKOVIINIT

Le Cardinal Cristal (Ranska)
- Maku: puolikuiva, hennon hedelmäinen, pehmeähappoinen.
3,60€/12cl          21,50€/plo


‘L’ Chardonnay (Ranska)
- kuiva, keskihapokas, hedelmäinen
3,60€/12cl             21,50€/plo


PUNAVIINIT

Rosiere Syrah (Ranska)
- kevyt, notkea, makeahko, marjaisa, kevyen vaniljainen
3,60€/12cl              21,50€/plo


Tarapaca Cabernet (Chile)
- Täyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, mausteinen, paahteinen
3,60€12cl              21,50€/plo


MUUT JUOMAT

Olvi I olut 0,33cl
Olvi Ykkönen on maultaan raikas ja kevyt täysmallasolut. Alkoholia on vain 2,7 til.-%, mikä tekee siitä mainion jano- ja ruokajuoman.
2,30€

Olvi III olut 0,33cl    
- OLVI III on Olvin suosituin olut. Kotimaisista maltaista ja baijerilaisesta humalasta vailmistettu.                                    
3,30€/plo


Koff III olut 0,33cl      
- KOFF on kansainvälisesti palkittu aromaattinen lager-olut. Se on kevyesti humaloitu, kantavierteeltään keskivahva ja pehmeän makuinen. Väri on kirkas ja kullankeltainen, vaahto tiivis ja jälkimaku puhdas.                               
3,30€/plo


Siideri, Golden gap Classic 0,33cl    
- Raikas ja hedelmäinen, puolikuiva omenasiideri. Makeutettu sokerilla.          
3,60€/plo     


Siideri, Rekorderlig Mansikka-Lime 0,33cl   
- Mansikan ja limen makuinen päärynäsiideri. Rekorderlig on valmistettu puhtaaseen lähdeveteen ja sen raikas täyteläine maku on peräisin aidoista marjoista ja hedelmistä.
3,60€plo


Liköörit 4cl                                                          
(mm. toffee-, kerma-, kahvi- ja Jellona Terwasnapsi Likööri)         
4,20€/4cl

Toffeelikööri

Kahvilikööri

Kermalikööri
Jellona Terwasnapsi Likööri
                                      

A.Le Coq GIN Long drink Grapefruit 0,33cl   
-  A. Le Coq GIN Long Drink Grapefruit on aitoon giniin valmistettu lonkero, jossa maistuu suomalaisten ylivoimainen suosikkimaku greippi
3,60€/plo


TUOTE-ESITTELY

Kohderyhmä:
Kaikki

Esittely:
Kuopion hyvän mielen markkinamessut 12.-13.3.2011

Tuote ja rekvisiitta:
Tavoitteena on mainostaa Ravintola Astron tuotteita.

Valmistelu: Ravintolaa mainostetaan pääsääntöisesti yksityisille ihmisille, jotka käyvät paljon tai vaikka harvemmin ulkona syömässä ja miksei vaikka esimerkiksi työporukalle. Tuote-esittely pidetään Kuopion hyvän mielen messujen yhteydessä. Messupiste pyritään pystyttämään niin, että se herättää ihmisten mielenkiinnon. Se laitettaisiin pystyyn siten, että taakse tulisi Ravintola Astron iso juliste, jotta se herättäisi ihmisissä huomiota. Lisäksi pisteessä olisi pöytä, johon on laitettu esitteitä/ruokalistaa esille. Ravintolaruokien maistiaisiakin olisi tarjolla. Esittelyä olisi pitämässä 2 henkilöä, jotka kertoisivat ravintolasta ja sen antimista yleisesti. Lisäksi pisteessä olisi mahdollisuus täyttää arvontakuponki, jossa palkintona olisi lahjakortteja ravintolaamme. Niiden arvo on 70€/kpl ja niitä olisi 5kpl.

Esittelyn pitäminen:
Pyritään olemaan näyttävästi esillä. Houkutellaan ihmisiä paikalle maistijaisten ja arvonnan avulla ja esitellään yritys selkeästi.

Lopputoimet:
Otetaan yhteyttä arvonnan voittajiin ja puretaan messupiste.

Messujen tavoite:
Mainostaa ravintolaa ja saada lisää asiakkaita.
Kauhajoen ruokamessut - ilmoitus henkilökunnalle

2-4.9.2011 on Kauhajoella ruokamessut. Siellä maistellaan ja koetellaan kaikilla aisteilla. Hämes-Havusen punamullatut rakennukset aittoineen, sekä näyttelytilat osastoineen tarjoavat oivallisen makumatkan herkkujen maailmaan. Messuravintoloista löytyy maittavia elämyksiä pieneen ja isoonkin nälkään.

Yrityksestämme lähtee minun lisäksi kaksi henkilöä tutustumaan messuihin. Ravintolaamme on palkattu siksi aikaa kaksi apulaista muun henkilökuntamme avuksi.

Messuille lähdetään 2.9. klo 7:00 henkilöautolla.

Terveisin


EssiRokka

Liitteet                                ilmoittautumislomake
                                            mainos





Lajitelma ja valikoima:

Lajitelma:
Tuoteryhmät lajitellaan seuraavasti: Alku,- pää ja jälkiruoka. Lisäksi kuuluu myös lasten annokset ja juomalista, johon kuuluu erillaiset virvoitusjuomat ja viinit.

Valikoima:
Valikoimastamme löytyy jokaiselle asiakkaalle haluamansa ruoka ja juoma. Esimerkiksi pääruokia on monta erillaista annosta joista valita.

Oman yrityksen lajitelmat ja valikoimat:
Alkuruoka: Katkarapu-fetasalaatti, Vuohenjuustopiirakka, Metsäsienisalaattia ja perunarieskaa, Kanasalaatti ja Kahden kalan leipä.
Pääruoka: Hirvipaisti, Nieriää, Karitsanpotka, Pippuripihvi ja Ahvenfilee.
Jälkiruoka: Vuohenjuustokakku, Suklaamarkiisi ja Jäätelö.
Lasten annokset: Isoäidin lihapullat, Lehtipihvi ja ranskalaiset, Nauravat nakit ja ranskalaiset, Viidakkobroileri ja Lapsen laivamatka.
Juomat: Limpparit, Kivennäisvesi, Maito, Jäävesi, Appelsiinimehu, kahvi, Espresso, Cappuccino ja Caffé Latte.
Valkoviinit:  Le Cardinal Cristal (Ranska) ja ‘L’ Chardonnay (Ranska)
Punaviinit: Rosiere Syrah (Ranska) ja Tarapaca Cabernet (Chile)
Muut juomat: Olvi I olut, Olvi III olut, Koff III olut, Siideri, Golden gap Classic, Siideri, Rekorderlig Mansikka-Lime, A.Le Coq GIN Long drink Grapefruit ja liköörit.

Yrityksen lupauslista:
1. Asiakkaan tultua sisään, häntä tervehditään heti.
2. Selvitetään asiakkaiden tarpeet.
3.Asiakasta palvellaan hyvin ja ollaan aktiivisia.
4.. Tilaus tuodaan pöytään heti kun se on mahdollista.
5. Käsitellään kaikki palautteet henkilökohtaisesti ja tarvittaessa otetaan asiakkaaseen myös yhteyttä.
6. Muistetaan kanta-asiakkaita! Esim. alennuskupongit, etusetelit jne.
7. Jos asiakas ei ole tytyväinen saamaansa annokseen, tuodaan uusi tilalle ja pahoitellaan.
8. Kiitetään AINA asiakasta ja toivotetaan tervetulleeksi uudelleen.

Muun yrityksen kanta-asiakasjärjestelmä:
- Rossossa ei ole varsinaista kanta-asiakkuutta, vaan siellä käytetään asiakasomistajaetuja.
- Asiakasomistajana nauttii enemmän ja saa myös enemmän bonusta.
- Asiakasomistajaetuja on paljon. Esimerkiksi itse voi rakentaa koko menuun juomia myöten.
- Lasten ruoat ja jälkkärit saa aina etuhintaan.
- Vaihtuvat kampanjat tarjoavat vastustamattomia herkkuja monta kertaa vuodessa.

Oman yrityksen kanta-asiakasjärjestelmä:
Astron kanta-asiakkuus tarjoaa kuukausittain vaihtuvia tarjouksia ja se on maksutonta. Kanta-asiakkuuseduista ilmoitetaan kotiin kirjeellä, sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Lisätietoja kanta-asiakkuudesta voi kysyä suoraan ravintolasta.

Hyöty yritykselle: Pysyvät asiakkaat.
Hyöty asiakkaalle: Halvemmat hinnat.

Kanta-asiakkuuden toteuttaminen:
Kanta-asiakkaaksi pääsee täyttämällä lomakkeen, jota vastaan saa kanta-asiakaskortin. Kun kanta-asiakkuus myönnetään, asiakkaalle lähetetään postitse kanta-asiakaskortti, asiakkaan tiedot kirjataan tietokonejärjestelmään, jonka avulla tiedetään kenelle lähetetään tarjoukset ja muut kanta-asiakkuuden edut.

Oman yrityksen kestävän klehityksen ohjeistus:

Koneellinen astianpesu on yksi ammattikeittiön tuottavuuden kulmakivistä, jonka onnistuminen vaatii runsaasti osaamista, asianmukaiset pesuaineet ja toimivat annostelulaitteet. Koneellisen astianpesun takeltelu aiheuttaa runsaasti lisätyötä uusintapesujen muodossa sekä pesuaineen, veden- ja sähkönkulutuksen lisääntymisestä aiheutuvia kustannuksia. Myös keittiöhenkilöstö turhautuu, kun jo kertaalleen tehty työ on toistettava useamman kerran. 

Henkilökohtainen hygienia
Oikealla tavalla hoidettu henkilökohtainen hygienia on turvallisen keittiön kulmakivi, jossa tulee ottaa huomioon monia työntekijän terveyteen, vaatetuksen asianmukaisuuteen ja puhtauteen sekä henkilökohtaiseen puhtauteen, korujen ja kosmetiikan käyttöön liittyviä asioita. Näitä aiheita korostamme koulutuksessamme.

Erityisesti oikein toteutettu käsihygienia on tärkeä osa-alue hyvän keittiöhygienian toteutumiselle.

Diverseyn valikoima tarjoaa ammattikeittiöille hygieeniset ja vaivattomat annostelujärjestelmät, joissa käytettävät tuotteet on pakattu ilmatiiviisiin pakkauksiin. Ihon pesunesteet, ihon desinfektioaineet ja ihovoiteet ovat mietoja, hajusteettomia ja väriaineettomia.

Keittiöhygienia
Hyvän keittiöhygienian edellytys on, että henkilökunta hallitsee hygieeniset työskentelytavat ja erityisesti käsihygienian. Lisäksi edellytetään, että vahingollisia mikrobeja ei esiinny haitallisessa määrin keittiön pinnoilla eikä elintarvikkeissa. Elintarvikkeiden osalta hyvä keittiöhygienia toteutuu parhaiten huolehtimalla kaikissa vaiheissa siitä, että ruoan ja raaka-aineiden säilytys-, käsittely- ja jäähdytyslämpötilat ovat oikeat.
Keittiön hygieniasuunnitelma on osa omavalvontaa. Suunnitelman edellytetään koskevan kaikkia niitä keittiön kohteita, joiden puhtaus ja alhainen mikrobitaso ovat hyvän hygienian edellytys. Suunnitelma helpottaa siivouksen toteuttamista ja toimii myös apuna uusien työntekijöiden perehdytyksessä. Laadimme myös hygieniasuunnitelmat asiakaskohteisiimme.







7 kommenttia:

  1. tuli nälkä myös.. ja jano :D hyvä essi. hyvin esitelty kaikki. :)

    VastaaPoista
  2. yhdyn crisuun että nälkä tuli ja oot hyvin tehnyt voisin tulla syömään jos tää ois jossain :)

    VastaaPoista
  3. tuote-esittely kuulostaa hyvältä. :)

    VastaaPoista
  4. joo no kiitti, mut se on kesken vielä :///

    VastaaPoista